Aktiviteter
Hverdagen i Mikaelgården inneholder mange ulike aktiviteter. Vi har tatt tak i noen av dem som du kan lese om ved å klikke deg inn på «Les mer!»-lenkene under eller ved å velge under «Aktiviteter» i menyen øverst på siden!
Skogsavdeling
I samarbeid med Bymiljøetaten i Oslo disponerer barnehagen et område i østmarka. Her har vi satt opp lavvo, utedo og godkjent bålplass. Våre storbarnsavdelinger bytter på å være i skogen, annenhver uke.
Les mer!Lek
Vi legger vekt på at leketøyet barna tilbys skal gi muligheter, ikke fasiter. Lekene er i naturmaterialer og barna må bruke fantasien sin i leken. Dermed trenes de kreative evnene.
Les mer!Daglig arbeid
Hver dag gjør vi husarbeid eller vedlikeholdsarbeid rundt og sammen med barna. Når lekestunden er ferdig ryddes alle leker tilbake til sin faste plass, voksne og barn rydder sammen og ryddetiden er en viktig del av det daglige samværet. De voksne gjør husarbeid som å henge opp tøy, stryke duker, reparere ting, vaske leker – og barna blir med. Vi mener det lærer dem å ta vare på omgivelsene sine og at det gir dem gode holdninger.
Søvn og hvile
Hvilestund er et viktig punkt i hverdagen. De minste barna trenger sin dagsøvn, de større barna har godt av en pause der de får hentet seg inn og hvilt seg litt.
Årstidsfester
Årets løp og årstidenes skifter er alltid tema i en steinerbarnehage. Årstidene har sine høytider og markeringer som feires i barnehagen. I forkant av årstidsfestene gjøres både kunstneriske og tematiske forberedelser – vi synger sanger, forteller eventyr og historier og gjør kunstnerisk eller håndverksmessig arbeid som tilhører festen eller festens verdier.
Les mer!Kunst og håndverk
I løpet av barnehagetiden er barna innom mange former for håndverk og kunstuttrykk: maling, tegning, toving, sying, spikking, fletting, klipping, liming… Hyppighet og vanskelighetsgrad øker med barnas alder, men vi gir aldri kunst og håndverk så stor plass at det tar fokus bort fra barnas hovedoppgave i barnehagealder: Leken.
Les mer!Måltider
I Mikaelgården får barna hver dag et økologisk, hjemmelaget måltid. Maten lages i rommet der barna leker og de kan hjelpe til hvis de vil. Barna ser og opplever maten fra vasking av grønnsaker via kutting til krydring og koking av for eksempel grønnsakssuppe.
De opplever at mat ikke magisk daler ned på tallerkenen, det er en prosess som tar tid og som er viktig nok for oss til at vi tar oss den tiden. Kvalitetstid.